UKK

Tästä osiosta löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin. Kysymykset on jaoteltu osa-alueittain ja kysymystä klikkaamalla pääset sivulla alaspäin oikean vastauksen kohdalle.

Ei kysymystä johon haluat vastauksen? Ota yhteyttä, niin selvitetään: hile2022@partio.fi.

ENNEN LEIRIÄ

LEIRILLÄ

KORONA


ENNEN LEIRIÄ

Milloin leirille voi ilmoittautua ja miten?
Leirille ilmoittaudutaan kahdessa osassa: Early Bird -ilmoittautuminen 1.12.2021-10.1.2022 (leirin hinta 120 €) ja tavallinen ilmoittautuminen 11.1.-31.1.2022 (leirin hinta 135 €)

Ketkä voivat osallistua leirille?
Leiriläiseksi pääsevät iän puolesta kaikki vähintään seikkailijaikäkautta suorittavat partiolaiset, tai vuonna 2022 10 vuotta täyttävät, joiden taidot riittävät talvileiriosallistumiseen (lippukunnan päätös). Leiri toivottaa tervetulleeksi ensisijaisesti järjestävien piirien partiolaiset, mutta osallistujamäärän salliessa myös muista piireistä voi leirille osallistua. Myös ei-vielä-partiolaiset ja kansainväliset vieraat ovat lämpimästi tervetulleita!

Milloin lippukunnan tukisumma pitää viimeistään ilmoittaa?
Lippukunnan tukisumma pitää olla ilmoitettuna viimeistään ilmottautumisen loppuun mennessä kuksaan lippukuntailmottautumisen lomakkeella, eli myöhemmin ilmoitettavaan päivämäärään mennessä.

Olen tulossa leirille pestiin vain kahdeksi päiväksi, maksanko kuitenkin maksun koko leiristä?
Leirille osaksi aikaa osallistuva aikuinen tai vaeltaja voi ilmoittautua mukaan 35€ päivämaksulla. Leirivuorokausi vaihtuu joka päivä aamupalan ja lounaan välissä, eli ensimmäinen ateria vuorokauden aikana on lounas ja viimeinen seuravan päivän aamupala.  

LEIRILLÄ

Miten leirillä majoitutaan? Onko mahdollista saada sisämajoitusta?
Kaikki leirillä olijat majoittuvat kamiinateltoissa. Sisämajoitustilaa ei ole leirialueella saatavissa. Terveydellisistä syistä tarvittaessa majoitustelttoihin voidaan järjestää sähkö.

Tulemme lippukuntana kootusti leirille omilla henkilöautoilla. Onko autolle mahdollista saada lämmityssähköä kotiin lähtiessä?
Valitettavasti ei ole. Leirialueella ei ole infraa sen mahdollistamiseksi.

Meillä on lippukunnassa johtajia, jotka miettivät leirille lähtöään ja omaa jaksamistaan leirillä päivän ohjelman ja yön kipinävuorojen jälkeen.  Kuinka pestiläisiä tuetaan?
Olemme leiriorganisaatiossa miettineet johtajien jaksamista ja meillä on sitä varten oma pestitukitiimi jo pestattuna. Lisäksi olemme kokoamassa varavoimatiimiä sekä tekijöille että leirilippukunnan pesteissä toimiville.  

KORONA

Miten korona vaikuttaa leiriin?
Leiritoimikunta tarkastelee koronatilanteen kehittymistä kuukausittaisissa kokouksissaan ja tekee tarvittavat päätökset ja viestii niistä. Uusimmat tiedot löytyvät korona-sivulta.

Milloin on viimeinen takaraja perua leiri koronan vuoksi?  
Leirin peruminen koronan vuoksi on mahdollista aivan leirin alkuun asti. Tilannetta kuitenkin seurataan jatkuvasti leiritoimikunnan kokouksissa kuukausittain ja leiriä tehdään kokoajan täysillä eteenpäin. Leirin laskutus jätetään kuitenkin mahdollisimman myöhäiseksi, ja jos leiri joudutaan perumaan laskutuksen jälkeen, niin osallistumismaksu palautetaan osallistujille. 

Millä perusteella leirin peruminen tehdään kun nykytilanteessa rajoituksia annetaan alueellisesti ja leirin osallistujat tulevat puolen Suomen alueelta? 
Jos jollakin alueella, josta leirille on tulossa osallistujia on voimassa paikallisia rajoituksia, niin emme sulje mitään yksittäistä aluetta pois leiriltä vaan perumme sen kokonaan. Teemme kuitenkin kolmen piirin yhteistä projektia.

Mitä tapahtuu, jos leirimaksu on ehditty jo laskuttaa osallistujilta, mutta leiri joudutaan kuitenkin perumaan?
Jos leirimaksu on ehditty laskuttaa ennen leirin perumista, se palautetaan maksajalle kokonaisuudessaan. Kenellekään ei siis koidu kuluja tässä tilanteessa. Pyrimme kuitenkin päättämään leirin kohtalosta ennen leirimaksujen laskutusta.