Kuura-ennakkokirjeet

Kuura-ennakkokirjeet lähetetään kuukausittain lippukunnan Hile 2021 -yhteyshenkilölle.

HILE 2021 | KUURA 11/2020

Hile 2021 on Järvi-Suomen, Lapin ja Pohjanmaan Partiolaisten yhteinen talvileiri, joka järjestetään 1.-5.4.2021 Maijanlammella Taivalkoskella.

Tervetuloa lukemaan KUURAA, Hileen kuukausikirjettä! Meistä olisi mahtavaa, jos jakaisit kirjeestä löytyvää tietoa niin lippukuntanne johtajistolle kuin jäsenillekin, jotta mahdollisimman moni innostuisi lähtemään mukaan Hileelle. Leirille odotetaan noin 1 500 osallistujaa Järvi-Suomen, Lapin ja Pohjanmaan Partiolaisten alueelta, toivottavasti myös sinun lippukunnastasi!

Olet saanut tämän kirjeen, sillä sinut on merkitty Kuksaan lippukuntanne yhteyshenkilöksi. Jollet ole oikea henkilö, tarkistattehan pestin Kuksassa lippukunnan pesteissä.

TÄSSÄ KIRJEESSÄ:
– Osallistujailmoittautuminen alkaa 1.12.2020
– Lippukuntailmoittautumisen täydentäminen
– Pestiin Hileelle
– Markkinointimateriaaleja lippukunnille
– Aikaisemmat ennakkokirjeet 

Pii paa puu, terve marraskuu!
Hiljaa lähestyy pakkaskelit,
kaikki Hileelle mietiskeli.
Päivä tummuu, onhan marraskuu. Tähtitaivas kimmeltää,
oksat peittää kuura, jää.
Hymyyn käy jo päivän suu,
onkohan pian jo joulukuu?

Osallistujailmoittautuminen alkaa 1.12.

Osallistujailmoittautuminen Hileelle alkaa joulukuussa! Ilmoittautumislinkki ja lisätiedot päivitetään Hileen sivulle ennen ilmoittautumisajan alkua. Ilmoittautuminen tapahtuu Kuksassa. Alaikäisen osallistujan voi ilmoittaa vain Kuksaan merkitty huoltaja (ota tarvittaessa yhteys lippukunnan jäsenrekisterinhoitajaan).

Osallistujailmoittautuminen Early Bird -hinnalla 120 € on mahdollista 1.12.2020-11.1.2021.

OSALLISTUJAILMOITTAUTUMINEN

Lippukuntailmoittautumisen täydentäminen

Jos lippukuntanne ei ole vielä ilmoittautunut Hileelle, nyt on viimeinkin korkea aika täyttää ilmoittautumislomake. Jos taas lippukuntanne on jo ilmoittautunut, on hyvä aika ruveta miettimään vastauksia vielä tyhjäksi jääneisiin kysymyksiin. Mikäli joku asia mietityttää tai kaipaatte apua, lähetättehän sähköpostia osoitteeseen hile2021@partio.fi – toivottavasti ilmoittautumisen tekeminen ei jää kiinni vaikeuksiin!

Ilmoittautumisen voi hoitaa lippukunnan Hile 2021 -yhteyshenkilö ja tarvittavat tiedot sekä ohjeet ilmoittautumisen tekoon löytyvät Hileen verkkosivuilta.

OHJEET HILEEN VERKKOSIVUILLA
OHJE-PDF LIPPUKUNTAILMOITTAUTUMISEN TEKOON
KUKSAAN

Hae Hileelle pestiin!

Hileellä on avoinna useita pestejä, tällä hetkellä etenkin mestarisellaisia! Tartu uusiin haasteisiin ja kokemuksiin, katso ja hae sinulle mielenkiintoiseen pestiin täällä:

PARTION AVOIMET PESTIT

Markkinointimateriaaleja lippukunnille

Koska Hileelle ilmoittautuminen alkaa ihan kohta, nyt on enemmän kuin loistava aika järjestää vanhempainilta joko livenä tai etänä! Leirin verkkosivuilta löytyy tätä varten PowerPoint-esitys, jota voitte käyttää hyödyksenne vanhempainillassa. Sivulta löytyy myös ohjeet partion fonttien lataamiseen, jolloin esityksen muokkaaminen ja täydentäminen on helpompaa.

MARKKINOINTIMATERIAALEJA

Aikaisemmat Kuura-kuukausikirjeet

Aikaisemmin lähetetyt Kuura-kuukausikirjeet lippukuntien Hile-yhteyshenkilöille löytyvät Hileen verkkosivuilta.

AIKAISEMMAT KUURAT

Mitä siis seuraavaksi?

1) Tehkää ja täydentäkää lippukuntailmoittautuminen Kuksassa Tapahtumat-osiossa
2) Markkinoikaa osallistujailmoittautumisen alkua, muista aikaisen linnun hinta!
3) Järjestäkää Hile-vanhempainilta

Seuraathan jo Hileen somekanavia? Hileen päivityksiä saa mielellään jakaa myös lippukunnan omiin somekanaviin. Leirin verkkosivuille päivitetään jatkuvasti ja kattavasti tietoa leiriin liittyen.

INSTAGRAM
FACEBOOK
WWW

Ota yhteyttä:
Leirinjohtajat:
Juho Kivelä ja Valtteri Vakimo
juho.kivela@partio.fi
valtteri.vakimo@partio.fi

Leirin projektikoordinaattori Pohjanmaan piiritoimistolla Oulussa:
Tiia Tuhkasaari,
puh. 044 716 9304
hile2021@partio.fi
#puolensuomentalvijamboree #hilettäilmassa #hile2021
#järvisuomenpartiolaiset  #lappipartio #pohjanmaapartio #partioscout
UUTISKIRJEEN KUVAT: Pixabay, Henri Tammi, Juho Tuure, Atte Kesti, Henri ”Henu” Tammi (logo)
Copyright © 2020 Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry, All rights reserved.
Järvi-Suomen Partiolaiset, Puistokatu 11, 40100 Jyväskylä &
Lapin Partiolaiset, Rajajääkärinkatu 3, 96100 Rovaniemi &
Pohjanmaan Partiolaiset, Hallituskatu 35 A5, 90100 Oulu

HILE 2021 | KUURA 10/2020

Hile 2021 on Järvi-Suomen, Lapin ja Pohjanmaan Partiolaisten yhteinen talvileiri, joka järjestetään 1.-5.4.2021 Maijanlammella Taivalkoskella.Tervetuloa lukemaan KUURAA, Hileen kuukausikirjettä! Meistä olisi mahtavaa, jos jakaisit kirjeestä löytyvää tietoa niin lippukuntanne johtajistolle kuin jäsenillekin, jotta mahdollisimman moni innostuisi lähtemään mukaan Hileelle. Leirille odotetaan noin 1 500 osallistujaa Järvi-Suomen, Lapin ja Pohjanmaan Partiolaisten alueelta, toivottavasti myös sinun lippukunnastasi!

Olet saanut tämän kirjeen, sillä sinut on merkitty Kuksaan lippukuntanne yhteyshenkilöksi. Jollet ole oikea henkilö, tarkistattehan pestin Kuksassa lippukunnan pesteissä.

TÄSSÄ KIRJEESSÄ:
– Leirinjohtajien terveiset
– Lippukuntailmoittautuminen on käynnissä
– Markkinointimateriaaleja lippukunnille
– Koronatilanne
– Aikaisemmat ennakkokirjeet

Syksyn lämpöennätykset ovat rikkoutuneet aikoihin, joka vaikuttaa valitettavasti myös kuuran muodostumiseen. Koronan tuodessa myös epävakaita hetkiä, kuuran etsintään ja sen ihastelemiseen tulee kiinnittäneeksi vielä vähemmän huomiota.Kaiken ihmetyksen ja sekasotkun keskeltä löytyy kuitenkin valoa. Vaikkeivät säät olekaan olleet vielä kovin otollisia kuuran muodostumiselle, kuura on sinnikäs, ja sen vuoksi sinäkin kuulet ja olet kuullut Hileestä enemmän. Nimittäin jos et tiennyt vielä, on olemassa yksi kuura, joka muodostuu joka kuukausi edessä koittavan Hileen ansiosta. Ja se kuura on tämä Kuura.

Leirinjohtajien tervehdys

Mahtavaa lokakuuta juuri sinulle Hile-yhteyshenkilö!Syksy se tulla jolkottaa ja samalla myös Hileen pestejä ilmestyy avoimiin pesteihin koko ajan lisää, kuin sieniä sateella konsanaan. Tälläkin hetkellä meillä on auki 32 pestiä päälliköstä kymppiin ja kympistä tekijään, joten muistathan muistuttaa lippukuntalaisia että pestejä on auki, niin leiriorganisaatiossa kuin myös leirilippukuntien puolella.Sienien tapaan myös uusia suunnitelmia leiriarkeen tulee koko ajan lisää, kun työstämme ohjelmaan mahtavaa sisältöä ja vapaa-ajalle mitä hurjimpia aktiviteetteja. Emme kuitenkaan unohda vallitsevaa maailmantilaa ja otamme kaikessa suunnittelussa huomioon tehostetusti hygienia-asiat ohjelmista käsienpesuun ja kaikkeen siltä väliltä.Leirin aikana hypätään erilaisten tarinoiden maailmaan, joita mitään niistä ei ole etukäteen kirjoitettu, juuri teidän leirilippukunta pääsee siis vaikuttamaan koko leirin yhdistävään tarinaan joka huipentuu viimeisenä iltana suureen spektaakkeliin!Nyt on oikea aika kartoittaa lippukunnassa arviota osallistuja määrästä ja ilmoittaa lippukunta mukaan Hileelle  pääsiäiseksi 2021!

– Leirinjohtajat Juho ja Valtteri

Lippukuntailmoittautuminen on käynnissä

Vielä on lokakuun loppuun saakka aikaa täydentää lippukuntailmoittautumisen ensimmäiset tiedot Kuksaan! Ilmoittautumisen voi hoitaa lippukunnan Hile 2021 -yhteyshenkilö ja tarvittavat tiedot sekä ohjeet ilmoittautumisen tekoon löytyvät Hileen verkkosivuilta.

OHJEET HILEEN VERKKOSIVUILLAOHJE-PDF LIPPUKUNTAILMOITTAUTUMISEN TEKOON

Muistattehan myös ilmoittautumisen yhteydessä nimetä lippukunnan matkanjohtajan! Ensisijaisesti olisi hyvä nimetä matkanjohtajaksi tuleva leirilippukunnanjohtaja, mutta jollei häntä ole vielä tiedossa, niin jokaisen lippukunnan tulee silti merkitä matkanjohtajaksi tämänhetkinen Hile 2021 -yhteyshenkilönsä. Tämä siksi, että yhteyshenkilö ei pääse näkemään Kuksasta lippukunnasta mukaan ilmoittautuneita, mutta matkanjohtaja kyllä.

KUKSAAN

Pestejä avoinna!

Kiinnostaisiko sinua tai tiedätkö jonkun, joka haluaisi toimia pestipäällikön apukätenä? Entä oppia uutta sekä kantamaan enemmän vastuuta pestissä? Nyt sitä on mahdollisuus kokeilla hakemalla mestariksi erilaisiin pesteihin! Myös muutamia päällikkö- ja kymppitason pestejä on avoinna.

Vaeltajat ja aikuiset ovat koko leirin  ajan pestissä, mutta samoajat saavat valita ilmoittautumisen yhteydessä, haluavatko olla leirillä pestissä vai osallistuvatko leiriohjelmaan.Avoimet pestit löytyvät partion avoimet pestit -sivulta hakusanalla “Hile”.

PARTION AVOIMET PESTIT

Markkinointimateriaaleja lippukunnille

Hileen verkkosivuilta löytyy nyt mainos Hileestä, jota voitte halutessanne jakaa kansainvälisille kontakteillenne. Lisää markkinointimateriaaleja kootaan ladattavaksi jatkuvasti!

MARKKINOINTIMATERIAALEJA

Koronatilanne

Leiritoimikunta tarkastelee koronatilannetta kuukausittaisissa kokouksissaan ja tekee tarvittavat päätökset. Kaikki ajankohtainen tieto on koottu Hileen korona-sivulle ja sivuja päivitetään aina, kun jotain uutta tietoa tulee.

KORONA-SIVULLE

Aikaisemmat Kuura-kuukausikirjeet

Aikaisemmin lähetetyt Kuura-kuukausikirjeet lippukuntien Hile-yhteyshenkilöille löytyvät Hileen verkkosivuilta.

AIKAISEMMAT KUURAT

Mitä siis seuraavaksi?

1) Suunnitelkaa lippukunnan osallistumista Hileelle ja täyttäkää lippukuntailmoittautumislomake Kuksassa viimeistään 31.10.2020.
2) Markkinoikaa jäsenistölle leiriä.
3) Pysy kuulolla: seuraavassa Kuurassa kerrotaan Early Bird -ilmoittautumisesta, joka alkaa joulukuussa!

Seuraathan jo Hileen somekanavia? Hileen päivityksiä saa mielellään jakaa myös lippukunnan omiin somekanaviin. Leirin verkkosivut on nyt avattu ja sinne päivitetään jatkuvasti ja kattavasti tietoa leiriin liittyen.

INSTAGRAM
FACEBOOK
WWW

Ota yhteyttä:
Leirinjohtajat:
Juho Kivelä ja Valtteri Vakimo
juho.kivela@partio.fi
valtteri.vakimo@partio.fi 

Leirin projektikoordinaattori Pohjanmaan piiritoimistolla Oulussa:
Tiia Tuhkasaari,
puh. 044 716 9304
hile2021@partio.fi
#puolensuomentalvijamboree #hilettäilmassa #hile2021#järvisuomenpartiolaiset  #lappipartio #pohjanmaapartio #partioscout
UUTISKIRJEEN KUVAT: Henri ”Henu” Tammi (logo), Atte Kesti, Roope Jääskeläinen, Aleksi Murtojärvi, Susanna Sillanpää
Copyright © 2020 Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry, All rights reserved.
Järvi-Suomen Partiolaiset, Puistokatu 11, 40100 Jyväskylä &
Lapin Partiolaiset, Rajajääkärinkatu 3, 96100 Rovaniemi &
Pohjanmaan Partiolaiset, Hallituskatu 35 A5, 90100 Oulu
Tämä uutiskirje on lähetetty Hile 2021 -talvileirin järjestävien piirien lippukunnille. Osoitteet: Partiorekisteri Kuksa

HILE 2021 | KUURA 9/2020

Hile 2021 on Järvi-Suomen, Lapin ja Pohjanmaan Partiolaisten yhteinen talvileiri, joka järjestetään 1.-5.4.2021 Maijanlammella Taivalkoskella.

Tervetuloa lukemaan KUURAA, Hileen kuukausikirjettä! Meistä olisi mahtavaa, jos jakaisit kirjeestä löytyvää tietoa niin lippukuntanne johtajistolle kuin jäsenillekin, jotta mahdollisimman moni innostuisi lähtemään mukaan Hileelle. Leirille odotetaan noin 1 500 osallistujaa Järvi-Suomen, Lapin ja Pohjanmaan Partiolaisten alueelta, toivottavasti myös sinun lippukunnastasi!

Olet saanut tämän kirjeen, sillä sinut on merkitty Kuksaan lippukuntanne yhteyshenkilöksi. Jollet ole oikea henkilö, tarkistattehan pestin Kuksassa lippukunnan pesteissä.

TÄSSÄ KIRJEESSÄ:
– Lippukuntailmoittautuminen alkaa tänään
– Mestaritason pestit aukeavat
– Markkinointimateriaaleja lippukunnille
– Talvileirivarusteet kuntoon
– Aikaisemmat ennakkokirjeet


Kuura.
Kuura puiden hennoilla oksilla.
Kuorruttaen hohtavaksi.
Taittaen valon säteen halki ilman.
Tehden valoleikin kimaltavan tähtisateen.
Kauniin.

Syyskuun saapuessa ja ilmojen viiletessä voi tuntea yhä selkeämmin Hileen lähestyvän. Kuuraa syntyy vesihöyryn härmistyessä suoraan kiinteään muotoon eli jääksi. Kun ilmassa tai pintojen lähettyvillä on tarpeeksi vesihöyryä ja lämpötila laskee pakkasen puolelle, voi kuuraa muodostua.

Kuura ilmestyy salaperäisesti ja hiljalleen kuten sen muodostumistavasta voi osittain päätellä. Öiden viiletessä sumuharso ottaa vallan iltahämärässä auringon laskun jälkeen, mutta se ei aina tarkoita kuuran ilmestymistä ja sen löytymistä aamulla. Kun kuitenkin oikea hetki koittaa, kuuraa voi löytyä paljonkin. Ennen sitä hetkeä on oltava hyvin tarkkaavainen,  sillä kuura haluaa säästellä itseään H-hetkeen saakka.


Lippukuntailmoittautuminen alkaa tänään 10.9.2020

Lippukunnat ilmoittautuvat ensimmäiseksi mukaan Hileelle. Ilmoittautuminen tehdään lippukunnan Hile 2021 -yhteyshenkilöksi merkityn henkilön toimesta Kuksassa Tapahtumat-osiossa syys-lokakuun 2020 aikana. Ilmoittautumisen yhteydessä kysytään seuraavia tietoja, joista vähintään ensimmäiset on kirjattava viimeistään 31.10.2020. Muita tietoja voi täydentää vielä myöhemmin. Yksityiskohtaiset, kuvalliset ohjeet lippukuntailmoittautumisen tekoon löytyvät pdf:nä Hileen verkkosivuilta.

Lomakkeelle tarvitaan paljon tietoja, jotta leiristä saataisiin valmisteltua mahdollisimman hyvä kokemus kaikille osallistujille. Tarvittaessa tukea täyttämiseen saa toimistolta, ks. yhteystiedot tämän kirjeen lopusta.

OHJEET HILEEN VERKKOSIVUILLA

OHJE-PDF LIPPUKUNTAILMOITTAUTUMISEN TEKOON

Ilmoittautumisen yhteydessä ainakin ilmoitettavat tiedot:

– Arvioitu osallistujien määrä lippukunnasta
– Lippukunnan matkanjohtajan nimeäminen
– Halutut yhteistyölippukunnat (kiinnostus samaan leirilippukuntaan, matkustaminen yhdessä, ym., myös piirirajojen yli)
– Osallistujien talviretkeilykokemuksen taso (johtajat ja osallistujat erikseen)
– Lippukunnan talviretkeilyvarusteiden tilanne
– Tarvitseeko lippukunta tukea talvileirille lähtemiseen, ja jos niin millaista
– Kiinnostus majoittaa kansainvälisiä vieraita leirillä, kv-yhteyshenkilön nimeäminen jos kyllä, sekä jos tiedossa jo kv-vieraita ja muut terveiset kv-tiimille

Tiedot, joita voi täydentää tarvittaessa myöhemmin:

– Leirilippukunnanjohtaja (pestin nimi Kuksassa: 1. leirilippukunnanjohtaja)
– Leirilippukunnan varajohtaja (pestin nimi Kuksassa: 2. leirilippukunnanjohtaja)
– Seikkailijoiden ikäkausivastaava
– Tarpojaluotsi
– Samoajaluotsi
– Vaeltajaluotsi
– Turva-aikuinen
– Ensiapuvastaava
– Kulkuneuvo, jolla lpk on matkustamassa leirille ja arvioitu matka-aika taukoineen
– Lippukunnan tukisumma, jolla halutaan tukea jokaista lpk:n osallistujaa

Kaikki leirilippukunnan pestit vielä kootusti:

Jokaiseen pestiin ei tarvitse erikseen tekijää. Suosittelemme, että *-merkityt pestit voidaan yhdistää toisen ikäkausivastaava-/luotsipestin kanssa jos osallistujaikäisten määrä sen sallii, ja **-merkityt pestit puolestaan sopivat hoidettavaksi jonkin toisen pestin ohella.

– Leirilippukunnanjohtaja (Kuksassa pestin nimi 1. leirilippukunnanjohtaja)
– Leirilippukunnan varajohtaja (Kuksassa pestin nimi 2. leirilippukunnanjohtaja)**
– Seikkailijoiden ikäkausivastaava*
– Tarpojaluotsi*
– Samoajaluotsi*
– Vaeltajaluotsi*
– Turva-aikuinen**
– Ensiapuvastaava**
– KV-yhteyshenkilö**

Lisäksi pesteihin kuuluu lippukunnan matkanjohtaja. Ensisijaisesti olisi hyvä nimetä matkanjohtajaksi tuleva leirilippukunnanjohtaja, mutta jollei häntä ole vielä tiedossa, niin jokaisen lippukunnan tulee silti merkitä matkanjohtajaksi tämänhetkinen Hile 2021 -yhteyshenkilönsä. Tämä siksi, että yhteyshenkilö ei pääse näkemään Kuksasta lippukunnasta mukaan ilmoittautuneita, mutta matkanjohtaja kyllä.

Kun pesti on merkitty, täytyy pestin vastaanottajan vielä käydä hyväksymässä pesti itselleen Kuksassa. Vasta tämän jälkeen pestin tuomat Kuksa-oikeudet astuvat voimaan.

Leirin laskutus tapahtuu Kuksan kautta suoraan osallistujilta, lippukunnan ei tarvitse toimia välikätenä.

KUKSAAN


Mestaripestiin Hileelle?

Hileelle rekrytoidaan tällä hetkellä mestareita eri osa-alueiden pesteihin. Mestaripestit ovat hieman vaativampia kuin kymppien tai tekijöiden pestit. Mestaripestit aukeavat hakuun 22.9.2020!

Leirin vanhimmat ikäkaudet toimivat leirillä erilaisissa pesteissä, esimerkiksi ruoan jaossa, ohjelmalaaksoissa tai leirisairaalassa. Vaeltajat ja aikuiset ovat koko leirin  ajan pestissä, mutta samoajat saavat valita ilmoittautumisen yhteydessä, haluavatko olla leirillä pestissä vai osallistuvatko leiriohjelmaan.

Avoimet pestit löytyvät partion avoimet pestit -sivulta hakusanalla “Hile”.

PARTION AVOIMET PESTIT


Markkinointimateriaaleja lippukunnille

Onko lippukuntanne jo vastaanottanut upean Hile-julisteen? Jokaisen piirin jokaiseen lippukuntaan ollaan parastaikaa toimittamassa pääasiassa kasvokkain tapahtuvissa kohtaamisissa Hile-julisteita. Osallistukaa siis aluetapaamisiin, piirien kokouksiin ja vastaaviin, jotta saatte julisteenne pikimmiten! Tapahtumissa voi käsiinsä saada myös muuta kuumaa Hile-tavaraa, nimittäin logotarroja.

Hileen verkkosivuille tulee pian ladattavaksi erilaisia markkinointimateriaaleja, kuten PowerPoint-esityksiä ja somejulkaisuja lippukuntien käyttöön. Käy siis lataamassa omasi! Näitä odotellessa kannattaa jakaa Hileen Facebook- ja Instagram-postauksia lippukunnan omissa kanavissa, jotta mahdollisimman moni kuulisi Hileestä ja innostuisi lähtemään mukaan!


Talvileirivarusteet kuntoon

Syksy on jo saapunut, joten talvi ja leiri lähestyvät nopeasti! Nyt on siis loistava aika selvittää lippukunnan talvileirivarusteiden tilanne. Tarvitsette leirille ainakin seuraavat varusteet:

Teltta:
– Riittävän pitkä kamiinan putki
– Kipinäverkko
– Piipun hattu
– Kynnyspuut (kehikko kaminan ympärille)
– Sammutusvesiämpäri 10 litraa (vettä, ei lunta tai jäätä)
– Suositus: kuumuutta kestävät rukkaset kipinämikolle
– Teltan pohjaksi routamattoa tai havuja. Ei näkkäreitä

Muuta:
– Turvapullot palaville nesteille
– Talvikaasut kaasukeittimiin
– Jauhesammutin
– Kuivatusteltta
– Ensiapulaukku, sisältösuositus (ainakin mukaan):
Laastaria
Ensiside
Bepanthen tai vastaava
Idealside
Palovammaside
Lääkkeet (reseptivapaat kipulääkkeet)
Puhdistusaine
Pelastuspeitto
Kantoside (kolmioliina)
Pinsetit
Sakset


Aikaisemmat Kuura-kuukausikirjeet

Aikaisemmin lähetetyt Kuura-kuukausikirjeet lippukuntien Hile-yhteyshenkilöille löytyvät Hileen verkkosivuilta.

AIKAISEMMAT KUURAT


Mitä siis seuraavaksi?

1) Saako oikea henkilö lippukunnassanne nämä kuukausikirjeet? Korjatkaa asia tarvittaessa Kuksassa lippukunnan pesteissä.
2) Suunnitelkaa lippukunnan osallistumista Hileelle ja täyttäkää lippukuntailmoittautumislomake Kuksassa viimeistään 31.10.2020.
3) Markkinoikaa jäsenistölle leiriä.

Seuraathan jo Hileen somekanavia? Hileen päivityksiä saa mielellään jakaa myös lippukunnan omiin somekanaviin. Leirin verkkosivut on nyt avattu ja sinne päivitetään jatkuvasti ja kattavasti tietoa leiriin liittyen.

INSTAGRAM
FACEBOOK
WWW

Ota yhteyttä:

Leirinjohtajat:
Juho Kivelä ja Valtteri Vakimo
juho.kivela@partio.fi
valtteri.vakimo@partio.fi

Leirin projektikoordinaattori Pohjanmaan piiritoimistolla Oulussa:
Tiia Tuhkasaari,
puh. 044 716 9304
hile2021@partio.fi
#puolensuomentalvijamboree #hilettäilmassa #hile2021#järvisuomenpartiolaiset  #lappipartio #pohjanmaapartio #partioscout
UUTISKIRJEEN KUVAT: Henri ”Henu” Tammi (myös logo), Susanna Oksanen, Atte Kesti, Lotta Ollila, Antti Knuuti
Copyright © 2020 Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry, All rights reserved.
Järvi-Suomen Partiolaiset, Puistokatu 11, 40100 Jyväskylä &
Lapin Partiolaiset, Rajajääkärinkatu 3, 96100 Rovaniemi &
Pohjanmaan Partiolaiset, Hallituskatu 35 A5, 90100 Oulu

Tämä uutiskirje on lähetetty Hile 2021 -talvileirin järjestävien piirien lippukunnille.
Osoitteet: Partiorekisteri Kuksa

HILE 2021 | KUURA 8/2020

Hile 2021 on Järvi-Suomen, Lapin ja Pohjanmaan Partiolaisten yhteinen talvileiri, joka järjestetään 1.-5.4.2021 Maijanlammella Taivalkoskella.

Tervetuloa lukemaan KUURAA, ihka ensimmäistä Hileen kuukausikirjettä! Meistä olisi mahtavaa, jos jakaisit kirjeestä löytyvää tietoa niin lippukuntanne johtajistolle kuin jäsenillekin, jotta mahdollisimman moni innostuisi lähtemään mukaan Hileelle. Leirille odotetaan noin 1 500 osallistujaa Järvi-Suomen, Lapin ja Pohjanmaan Partiolaisten alueelta, toivottavasti myös sinun lippukunnastasi!

Tämä kirje on viimeinen, joka lähtee kaikkien lippukuntien johtokolmikoille sekä Hile 2021 -yhteyshenkilöille. Tästä eteenpäin kirjeet lähetetään vain leirin yhteyshenkilöille. Tarkistathan siis, että lippukunnallanne on merkittynä Kuksaan sellainen! Ohjeet alempana.

TÄSSÄ KIRJEESSÄ:
– Mikä on Kuura
– Pikakertaus Hile-faktoista
– Terveiset leirinjohtajilta
– Hileen teema
– Ilmoittautuminen alkaa joulukuussa
– Lippukunnan Hile 2021 -yhteyshenkilön ilmoittaminen
– Turvallisesti yhdessä -koulutus
– Hileen leiritoimikunta
– Pestiin Hileelle?

Tämä on Kuura-kuukausikirje

Kuura on pienten jääkiteiden muodostama valkea peite rakenteiden pinnassa. Kirkkaina öinä maan lämpötilan laskiessa nopeasti kuuraa voi syntyä maanpinnalle, kasveihin ja rakennuksiin. Kesän vaihtuessa syksyksi puut valmistautuvat talveen ja niiden lehdet muuttuvat vihreästä väristä lukemattomiin eri ruskean ja punaisen sävyihin. Ilmojen viiletessä nollan tienoille nämä upean väriset lehdet saavat hennon peitteen, kuuran ylleen. Syksyn edetessä alkavat puhaltamaan myös pohjoisen tuulet, jotka ravistelevat puita niin, että niiden kauniit kuuraiset lehdet putoilevat yksi kerrallaan maahan ylettyvillemme. Kun näitä lehtiä katsoo lähempää, voi nähdä kuuran olevan kuin kirje, joka pitää sisällään salaperäisen sanoman kaukaa tulevaisuudesta: Hile 2021 lähestyy. Pysy kuulolla.


Pikakertaus eli faktoja Hileestä

Hile 2021 on 1.-5.4.2021 järjestettävä Järvi-Suomen Partiolaisten, Lapin Partiolaisten ja Pohjanmaan Partiolaisten yhteinen talvileiri. Leiripaikkana toimii Maijanlampi Taivalkoskella, ja yöpyminen tapahtuu kamiinallisissa talviteltoissa. Hileelle ovat tervetulleita kaikki seikkailijat ja sitä vanhemmat, niin partiolaiset kuin ei-vielä-partiolaisetkin. Perheleiriä Hileellä ei varsinaisesti ole, mutta jos perheen vanhempi tulee pestiin Hileelle, hän saa ottaa nuoremmankin lapsensa mukaan. Hileen ohjelma jakautuu ohjelmalaaksoihin, minkä lisäksi luvassa on yhteisohjelmia sekä ikäkausien omaa ohjelmaa.


Terveiset leirinjohtajilta

Hei sinä lippukunnan Hile-yhteyshenkilö tai lippukunnan johtokolmikon jäsen!

Partiosyksy on alkamaisillaan ja samalla on hyvä hetki suunnata katse kohti ensi pääsiäistä ja kolmen piirin yhteistä Hile 2021 -talvileiriä. Hile toteutetaan Järvi-Suomen, Lapin ja Pohjanmaan Partiolaisten yhteisenä projektina ja sinne odotetaan 1 500 osallistujaa kaikista kolmesta piiristä ja ehkä vähän järjestävien piirien ulkopuoleltakin. Leirillä on luvassa huikeaa talvista ohjelmaa seikkailijoista ylöspäin ja samoajat, vaeltajat ja aikuiset voivat valita itselleen sopivan kokoisen ja näköisen pestin joko leirilippukunnasta tai leiriorganisaatiosta.

Olemme miettineet Hileelle kolme päätavoitetta, jotka pyrimme toteuttamaan. Tavoitteiden täyttymiseen emme kuitenkaan voi pelkästään leiritoimikunnassa vaikuttaa, vaan siihen tarvitsemme myös teitä leirilippukuntia, osallistujia ja muita tekijöitä.

Tavoitteet ovat:
– Leiri tarjoaa osallistujille mielekästä ikäkausiohjelmaa ja talvisen elämyksen.
– Leiri kannustaa lippukuntia talviretkeilyyn, ja yksittäiset partiolaiset saavat onnistumisen kokemuksia talvileiriolosuhteissa.
– Jokaisesta piiristä on tasaisesti osallistujia, ja leiriläiset tutustuvat myös muiden piirien partiolaisiin sekä kansainvälisiin vieraisiin.

Tulemme lähettämään lähiaikoina markkinointimateriaalia lippukuntiin, jotka voitte laittaa esille kololle. Kannattaa myös alkaa markkinoimaan leiriä lippukunnassanne, jotta kaikki kuulevat leiristä nyt ja pääsiäinen varataan Hileelle!

Meille saa aina laittaa viestiä ja kysyä jos jokin askarruttaa!

Leirinjohtajat aka HileHerrat
Juho ja Valtteri


Hileellä hyppäät seikkailuun!

Kuuletko loppukesän ukkosissa, kun Thor lyö vasarallaan taivaankantta? Näetkö iltanuotion loimusta nousevan Feeniks-linnun? Hile on tarinoiden talvileiri. Talven tuiskeessa koemme yhdessä erilaisten tarinoiden heräävän eloon. Leirilippukunnat saavat jokainen oman kertomuksen, jonka pohjalta pääsevät rakentamaan Hileen yhteisessä palapelissä.

Onko leirin somesta tuttu Hilda Hilekarhu ihan tavallinen jääkarhu? Onko Hildan menneisyydessä jotain mystistä, kätkeekö pehmoinen hymy taakseen suuremman tarinan? Mikään tarina ei kuitenkaan ole kirjoitettu ennen kuin se on tapahtunut, joten tule Hileelle ja elä oma tarinasi.

T. Arttu, Jussa ja kokemuksen salaiset tiimiläiset


Ilmoittautuminen alkaa joulukuussa

Lippukuntailmoittautuminen Hileelle tapahtuu syys-lokakuun aikana Kuksassa. Jos ette ole lippukunnassanne vielä keskustelleet tai päättäneet leirille lähtemisestä, aihe kannattaa ottaa puheeksi hyvissä ajoin ennen ilmoittautumisen päättymistä. Ilmoittautumisen yhteydessä kysytään myös:
– Arviota lippukunnasta osallistuvien määrästä
– Yhteistyölippukuntia (myös piirirajojen yli), joiden kanssa haluatte toimia leirillä
– Haluatteko/ voitteko ottaa KV-osallistujia majoittumaan kanssanne leirillä

Osallistujien ilmoittautuminen leirille alkaa joulukuun alussa, joten olethan tarkkana, etenkin, jos olet silloin jo varma osallistumisestasi leirille. Early Bird -ilmoittautumisaikana leirimaksu on edullisempi kuin myöhemmin. Ilmoittautuminen tapahtuu Kuksassa joko itse tai huoltajan toimesta.

Ilmoittautumisajankohdat:
– Lippukuntailmoittautuminen Kuksassa syys-lokakuussa 2020
– Osallistujailmoittautuminen Early Bird -hinnalla 120 € Kuksassa 1.12.2020-11.1.2021
– Osallistujailmoittautuminen normaalihinnalla 135 € Kuksassa 12.1.-1.2.2021
Lippukunnan Hile 2021 -yhteyshenkilö

On tärkeää, että tieto liikkuu hyvin leiriorganisaation ja lippukuntien välillä. Etsikää siis lippukunnastanne Hileen yhteyshenkilöksi sopiva partiolainen ja lisätkää hänelle Kuksassa Hile 2021 -yhteyshenkilö -pesti pikimmiten, jollette ole sitä jo tehneet. Lisäys onnistuu lippukunnan pestien kautta: itselleen ei voi lisätä pestiä, mutta lippukunnassa esimerkiksi lpkj ja jäsenrekisterinhoitaja voivat pestejä lisätä.

KUKSAAN


Turvallisesti yhdessä -koulutus

Turvallisesti yhdessä -koulutus tulee olla suoritettuna leiriin mennessä jokaisella yli 18-vuotiaalla partiolaisella. Suoritus on voimassa 5 vuotta, joten monet suorituksista vanhenevat tänä vuonna. Muistutathan siis lippukuntasi vaeltajia ja aikuisia tarkistamaan Kuksasta koulutuksen voimassaolon. Jos Turvallisesti yhdessä -koulutusta ei ole suoritettu vielä ollenkaan, se tulee suorittaa niin, että siitä tulee merkintä Kuksaan. Koulutuksen voi suorittaa Partion Moodlessa (moodle.partio.fi), jonne kirjaudutaan partio.fi-tunnuksilla. Koulutus löytyy heti etusivulta.

LISÄTIETOJA


Hileen leiritoimikunta

Hileen leiritoimikuntaan kuuluu leirinjohtajien Juho Kivelän (PP) ja Valtteri Vakimon (PP) lisäksi 12 jäsentä:

Kokemusjohtajat: Saara ’Jussa’ Pajunpää (PP) ja Arttu Tanner (PP)
Ohjelmajohtajat: Vilma Helimäki (J-SP) ja Miia Oja (Lappi)
Osallistujajohtajat: Iida Vaarala (J-SP) ja Jani Yli-Kantola (PP)
Palvelujohtajat: Oskari Leikkonen (J-SP) ja Esko Sipola (PP)
Resurssijohtaja: Jari Nieminen (PP)
Turvallisuusjohtajat: Pauliina ’Paapi’ Kiilava (PäPa) ja Päivi ’Pämppä’ Lahtinen (Uusimaa)
Viestintäjohtaja: Saija Angerman (J-SP)
Leirimaskotti: Hilekarhu Hilda
Lisäksi projektityöntekijänä toimii Tiia Tuhkasaari (PP)


Pestiin Hileelle?

Leirin vanhimmat ikäkaudet toimivat leirillä erilaisissa pesteissä, esimerkiksi ruoan jaossa, ohjelmalaaksoissa tai leirisairaalassa. Vaeltajat ja aikuiset ovat koko leirin  ajan pestissä, mutta samoajat saavat valita ilmoittautumisen yhteydessä, haluavatko olla leirillä pestissä vai osallistuvatko leiriohjelmaan. Avoimet pestit löytyvät partion avoimet pestit -sivulta hakusanalla “Hile”.

PARTION AVOIMET PESTIT


Mitä siis seuraavaksi?

1) Tarkistakaa, että lippukunnallanne on Hile 2021 -yhteyshenkilö.
2) Valmistautukaa ilmoittamaan lpk Kuksassa syys-lokakuun aikana mukaan leirille.
3) Markkinoikaa jäsenistölle leiriä.

Seuraathan jo Hileen somekanavia? Hileen päivityksiä saa mielellään jakaa myös lippukunnan omiin somekanaviin.

INSTAGRAM
FACEBOOK

Ota yhteyttä:

Leirinjohtajat:
Juho Kivelä ja Valtteri Vakimo
juho.kivela@partio.fi
valtteri.vakimo@partio.fi

Leirin projektikoordinaattori Pohjanmaan piiritoimistolla Oulussa:
Tiia Tuhkasaari,
puh. 044 716 9304
hile2021@partio.fi
#puolensuomentalvijamboree #hilettäilmassa #hile2021 #järvisuomenpartiolaiset  #lappipartio #pohjanmaapartio #partioscout
UUTISKIRJEEN KUVAT: Henri ”Henu” Tammi (myös logo), Ari Arola, Saija Angerman, Janne Seppänen, Susanna Oksanen
Copyright © 2020 Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry, All rights reserved.
Järvi-Suomen Partiolaiset, Puistokatu 11, 40100 Jyväskylä &
Lapin Partiolaiset, Rajajääkärinkatu 3, 96100 Rovaniemi &
Pohjanmaan Partiolaiset, Hallituskatu 35 A5, 90100 Oulu

HILE 2021 – ensimmäinen tiedotus lippukuntiin

Hile 2021 on Järvi-Suomen, Lapin ja Pohjanmaan Partiolaisten yhteinen talvileiri, joka järjestetään 1.-5.4.2021 Maijanlammella Taivalkoskella. Tämä ensimmäinen kirje on lähetetty jokaiseen Järvi-Suomen, Lapin ja Pohjanmaan lippukuntaan johtokolmikoille.

Leiriin on enää alle vuosi aikaa!

Katseet on siis hyvä kääntää jo sitä kohti! Tässä vaiheessa leirivalmisteluja on tärkeää, että tieto liikkuu hyvin leiriorganisaation ja lippukuntien välillä. Etsikää siis lippukunnastanne Hileen yhteyshenkilöksi sopiva partiolainen ja lisätkää hänelle Kuksassa Hile 2021 -yhteyshenkilö -pesti juhannukseen 19.6.2020 mennessä. Lisäys onnistuu lippukunnan pestien kautta. Ensimmäiset kirjeet yhteyshenkilöille lähtevät elokuussa!

KUKSAAN


Terkut leirinjohtajilta

”Hei lippukunnanjohtaja, ohjelmajohtaja tai pestijohtaja!

Onhan teidänkin lippukunta jo kuullut, että ensi pääsiäisenä 2021 on #hilettäilmassa? Kolmen piirin yhteiseen talvileiriin on enää vajaa vuosi aikaa ja nyt onkin aika suunnata katseet kohti tulevaa ja #puolensuomentalvijamboree’ta. Hile toteutetaan Järvi-Suomen, Lapin ja Pohjanmaan Partiolaisten yhteisprojektina ja historian ensimmäiselle yhteisleirille odotamme yhteensä 1 500 osallistujaa kaikista kolmesta piiristä. Leirillä järjestetään ohjelmaa ikäkausille seikkailijoista aikuisiin. Kaikki pääsevät kokemaan huikeita talvisia elämyksiä leirin aikana! Toivottavasti näemme sinut ja lippukuntasi Hileellä yhdessä muiden kolmen piirin lippukuntien kanssa.

Nähdään Hileellä pääsiäisenä 2021!”

Valtteri ja Juho, leirinjohtajat


Hile 2021 on kolmen piirin yhteistyö

”Heips! Muistaks sieki Ahavalta hoijakan ja Kuuhullun rakovalkeat? Ens talvena tapahtuu taas! Mie ainaki ootan innola, että pääsee taas yhessä vanhojen ja uusien partiokaverien kans leirinuotion äähreen. Pakkaa sieki rinkka ja lähemä tällä kertaa keräämään talvileirimuistoja vähän etelämmäs!”
Miia
Pellon Pailakat ja Meän eräpartio, Hileen ohjelmajohtaja Lapista

***

”Moikka Järvi-Suomen lippukunnat! Ryskeestä ollaan ehditty jo toipua, joten nyt on hyvä aika ajatella seuraavaa leiriä, vai mitä? Musta ois tosi siistiä päästä fiilistelemään tähtitaivasta ja yhteisohjelmia mahdollisimman monen jäspiläisen kanssa, eli pistäkää päivämäärät kalenteriin, ja jakakaa infoa myös lippukuntalaisillenne!”
Saija
Kajaanin Korvenpojat, Hileen viestintä- ja markkinointijohtaja Järvi-Suomesta

***

”Talvijambooree kutsuu! Vaikka monet suunnitelmat on muuttuneet, niin ainakin mun kalenterissa lukee ens pääsiäisenä isolla Hile! Puolen Suomen talvijamboreella nähdään myös toivottavasti paljon porukkaa Pohjanmaan Partiolaisista. Meillä on staabissa hyvä meininki ja se yleensä johtaa myös hyvään lopputulokseen. Tule messiin, niin haastan sinut kaksintaisteluun Hileen keräilykorttipelissä!”
Arttu
Oulun Metsänkävijät, Hileen kokemusjohtaja Pohjanmaalta


Mitä seuraavaksi?

Leirin verkkosivulle päivitetään uutisia leirin suunnittelusta jatkuvasti. Entä seuraatteko jo Hileen somekanavia? Hileen päivityksiä saa mielellään jakaa myös lippukunnan omiin somekanaviin.

WWW-SIVU
INSTAGRAM
FACEBOOK


Ota yhteyttä:

Leirinjohtajat:
Juho Kivelä ja Valtteri Vakimo
juho.kivela@partio.fi
valtteri.vakimo@partio.fi

Leirin projektikoordinaattori työskentelee Pohjanmaan piiritoimistolta Oulusta käsin:
Tiia Tuhkasaari,
puh. 044 716 9304
hile2021@partio.fi 
#puolensuomentalvijamboree #hilettäilmassa #hile2021 #järvisuomenpartiolaiset  #lappipartio #pohjanmaapartio #partioscout
UUTISKIRJEEN KUVAT: Henri ”Henu” Tammi (myös logo), Janne Seppänen, Poppis Suomela, Susanna Oksanen
Copyright © 2020 Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry, All rights reserved.
Järvi-Suomen Partiolaiset, Puistokatu 11, 40100 Jyväskylä &
Lapin Partiolaiset, Rajajääkärinkatu 3, 96100 Rovaniemi &
Pohjanmaan Partiolaiset, Hallituskatu 35 A5, 90100 Oulu